"МУЗИКАЛНА ПАЛИТРА" - КЛАВИРЕН КОНЦЕРТ

14.03.2017 г., НУФИ "ФИЛИП КУТЕВ" - КОНЦЕРТНА ЗАЛА.

  Докоснете цветовете на клавирната музиката, събудете въображението, преобразете любовта към света!

 

  Вълнуващ клавирен концерт в НУФИ „Филип Кутев“. Участници в него бяха ученици от класа по задължително пиано на г-жа Мария Цвяткова и преподавателите М. Градешлиева, С. Ченкова, Ч. Чалъкова, Т. Петров, Хр. Койчева, Е. Димитров.

 

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ

14 ДЕКЕМВРИ 2016 г., НУФИ "ФИЛИП КУТЕВ" - КОНЦЕРТНА ЗАЛА

 

  Когато най-хубавите празници потропат на портата ни трябва да ги посрещнем с добро сърце, усмихнато лице и със силна вяра за благоденствие!

 

В НУФИ "Филип Кутев" грейна коледната елха!

 

 

 

Откриване на учебната 2016/2017 година

 

 

Ученици от НУФИ “Филип Кутев“ град Котел за пореден път обединиха усилия в организацията на благотворителен концерт под надслов

„ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“

  Идеята и организацията е на деветокласниците Стелиана Тенева и Християн Тодоров, които ги посвещават на най-малките си съграждани. С подкрепата и помощта на приятели, учители и съученици те успяха да превърнат тази идея в събитие.

  В концерта взеха участие ученици от НУФИ "Филип Кутев" от класовете по гъдулка, тамбура, акордеон, народно пеене, задължително пиано, както и акордеонистът Мартин Трандев от НУМСИ "Христина Морфова" - град Стара Загора. Ръководител на изявата е преп. Мария Цвяткова.

  Средствата от концерта са предназначени за Дом Майка и Дете в град Стара Загора.

 

Празничен клавирен концерт

16.05.2016 г., НУФИ "Филип Кутев" - Концертна зала.

 

  Tози концерт постави началото на празнични изяви, чествания, тържества в традиционната абитуриентска седмица и подготовка към светлият празник 24 май - Денят на българската писменост и култура. Участници в него бяха ученици от класа по зад. пиано, тамбура и акордеон на преподавателите Мария Градешлиева, Емил Димитров и Мария Цвяткова - идеен организатор на концерта.

   Всичко бе поднесено с мяра, качество и професионализъм. Г-жа Мария Цвяткова - пианист, корепетитор, педагог и приятел, както винаги постигна духовно единство между ученици и учител. Завидното и умение да постига целта като преобразява всички около себе си се дължи на способността да усеща и да се идентифицира с душевното състояние на ученика, както и да вижда в "перспектива" развитието на учениците поотделно и заедно.

  А ние ги очакваме отново на сцената!

 

Пролетен благотворителен концерт

"Деца помагат на деца"

23.03.2016 г., 18:00 ч., гр. Котел, НУФИ "Филип Кутев" - Концертна зала.

 

  На 23 март от 18 часа в Концертната зала на НУФИ "Филип Кутев" град Котел се проведе първият благотворителен концерт от Великденската благотворителна кампания на ОС на БЧК Сливен. Мероприятието бе организирано съвместно от Общинския съвет на БЧК Котел и НУФИ "Филип Кутев".

  Сумата събрана от продажбата на билети и дарения е 883 лева. Със събраните средства от Великденската благотворителна кампания на ОС на БЧК Сливен ще бъдат подпомогнати абитуриентите сираци и полусираци от училищата в област Сливен.

  Областния съвет на БЧК Сливен и директора на секретариата на БЧК Сливен д-р Моника Сярова изказаха специални благодарности на директора на НУФИ "Филип Кутев" г-жа Мария Градешлиева.

  Благодарност за добрите дела на всички отзовали се на тази кауза!

 

 

Благотворителен концерт на XII класове и приятели

"Деца помагат на деца"

27.01.2016 г., 17:30 ч., гр. Котел, НУФИ "Филип Кутев" - Концертна зала.

Да подадем ръка, да дарим надежда!

 

 

  "Деца помагат на деца" е благотворителната кауза, която обедини ученици, учители, родители и общественост на 27.01.2016 г. в концерната зала на НУФИ "Филип Кутев".

  Зрелостниците с пряката отговорност на Лъчезар Лазаров - преподавател по български танци, осъществиха благотворителната изява-концерт, в който взеха доброволно участие по-малките ученици и колегите-корепетитори Мария Цвяткова и Светлана Караколева, а учителите по специални предмети и диригентите на състави от училището подготвиха изпълнителите.

  В благотворителната акция се включиха кмета на град Котел - г-н К. Каранашев, ТВ "Скат", ЕТ "Мишел", учителският колектив на НУФИ "Филип Кутев" и лични дарения на гражданите посетили концерта. Събраната сума от 916 лв. беше предадена на семейство Русеви за лечението на малкият Десислав на 9 г., който страда от прогресивна мускулна дистрофия - тип Дюшен.

  Благодарност за добрите дела на всички отзовали се на тази кауза! Нека бъдем хора сега и дарим щастие на дете!

 

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ "ЧУДНА ЗВЕЗДА" - 22.12.2015 г.

Коледни нарисувани послания на учениците от НУФИ "Филип Кутев"

Първа сцена в НУФИ "ФИЛИП КУТЕВ" на най-малките ученици от V - VIII класове пред родители, учители и приятели - 28. 11. 2015 г.

Откриване на учебната 2015/2016 година

 

Приключи и тази учебна година, 2014/2015! Тя бе 47–та от Началото, поставено в далечната 1967 г. с откриването на Първото училище за изучаване на българска народна музика в град Котел.

Поздравяваме всички ученици, които се трудиха и участваха активно в художествено-творческата дейност на училището, в извънкласните форми и Проект „Успех” и достойно защитиха с талант и труд своите сценични изяви и спечелиха призови награди!

На добър час на зрелостниците, които със сълзи и последен училищен звънец изпратихме! Нека успеят в живота и в изкуството, което 5 години овладяваха и никога да не забравят, че от първият до последният учебен ден за тях се грижихме и трудихме неуморно ние – техните учители! На нас ни стига само това, че сме в сърцата им:

Благодарим на всички, които се грижеха за нас – нашите спонсори, дарители и приятели на народната музика и танц:

- Проф. Манол Тодоров- дарил цялата си професионална библиотека;

- Г-н Калин Сутев с чиято помощ се обновиха стаите в общежитието;

- Фондация „Пазители на българщината“ и чета „Хаджи Димитър“ Сливен за организацията на благотворителният концерт на 28 април 2015 г. в град Сливен;

- Семейството, наследници на шуменския майстор на народни инструменти – Нано Тодоров Вълков, дарили на училището изработени гайдуници, гайди , пискуни, ручила и проч.;

- Сътрудници на училището - изтъкнати майстори свирачи и певци, както и творци - композитори, аранжори и сценаристи, работили безкористно за обновяване репертоара на изпълнителските състави;

- Анонимни и скромни хора, дарили ни с прекрасни книги, оригинални носии за учениците, концертно пиано, цървули за танцьорите, музикални медни духови инструменти и т.н.

Благодарим и на всички, които обичат, тачат и мислят за бъдещето на училището ни и ни аплодират до сцените!

ТАЛАНТИТЕ СА КАТО ЦВЕТЯТА - ИСКАТ ГРИЖИ ЗА ДА РАЗЦЪФНАТ И ДА УХАЯТ! В ГРАДИНАТА НА ТАЛАНТИТЕ ТРЯБВА ДА Е ЧИСТО И СПРЕТНАТО, А ПОД СТРЕХИТЕ ДА СВИЯТ ГНЕЗДА СЛАВЕИТЕ!

 

 

Котел 8970, Георги Захариев 2, 045342215; 045342248

email: smu_k_l@mail.bg